Projekt łazienki z użyciem kafelek patchwork

Projekt przewidywał zmianę układu funkcjonalnego oraz odświeżenie wnętrza łazienki w mieszkaniu znajdującym się w bloku z wielkiej płyty. Głównym zadaniem projektowym było uzyskanie przestrzeni wygodnej w użytkowaniu pomimo niewielkiej powierzchni.  Na metrażu wynoszącym zaledwie 2,8m² zaprojektowano przestronną kabinę prysznicową oddzieloną od reszty pomieszczenia systemem przesuwnym szklanych tafli. W pozostałej części łazienki zlokalizowana została podwieszana umywalka, natomiast na sąsiedniej ścianie został umieszczony grzejnik łazienkowy. Dla optycznego powiększenia relatywnie niewielkiej przestrzeni zastosowane zostały duże lustra.

13498067_254292268282789_1976216098484885112_o

13522931_254292564949426_3894117076700438455_o

Widok panoramiczny na łazienkę.

13494949_254291978282818_2916074101078038990_n

Wiszący grzejnik kolorem nawiązujący do ciemnej podłogi.

13510866_254642961581053_2422268670691352186_n

13511037_254292174949465_1128554530222963841_n

Fotografie: Rafał Kruszewski, Radosław Sawicki.